Digitaliseren bestaande bouw

Oude, soms niet volledige bouwtekeningen kunt u door ons laten omzetten in digitale tekeningen. Een duidelijke tekening van de bestaande woning zorgt voor een goede basis van een ontwerptekening. Daarnaast kunnen wij deze tekeningen verder uitwerken voor bijvoorbeeld de aanvraag van een Omgevingsvergunning. Ook kan de digitalisatie verder uitgewerkt worden tot bouwtekening voor uw project.

Wanneer de wijzigingen in een gebouw niet op tekening zijn gezet kunnen wij ook de situatie inmeten. Wij kunnen alle wijzigingen tijdens het digitaliseren opnemen. Hierdoor leveren wij een correcte bouwkundige weergave van de huidige situatie van het gebouw.

 

Metingen

Het is belangrijk dat de metingen volledig zijn. Hierbij is nauwkeurigheid vereist. Indien nodig voeren wij daarom aanvullende metingen uit op de locatie. Voor de benodigde opmetingen binnen of buiten de woning maken wij gebruik van laserapparatuur.

 

Archiefonderzoek

Naast het meten van de woning is het vaak ook mogelijk om bij uw gemeente onderzoek te doen naar bestaande bouwtekeningen. Wij kijken of er bestaande tekeningen aanwezig zijn en doen onderzoek naar de beschikbare gegevens.

Het onderzoek naar de bestaande situatie is bijvoorbeeld nodig om te bepalen of een verbouwing met of zonder constructieve maatregelen kan worden uitgevoerd. De gemeente stelt dit ook als eis bij de aanvraag van een vergunning.

 

Digitalisatie nodig?

Wilt u meer informatie over wat StudioAR voor u kan betekenen? Neem contact met ons op via onze contactpagina.