Rabobank to Fashionstore

Boekhandel Roodbeen en Freewear Fashion openen beide aan het Plein in Nijkerk
“Op deze kans hebben we jaren gewacht, nu is het eindelijk zover”

Na jarenlange leegstand heeft de eigenaar van Freewear Fashion het Rabobankpand gekocht. Freewear Fashion verhuist van de Langestraat naar het grote pand aan het Plein. Libris boekhandel Roodbeen breidt uit door Plein 5 erbij te gaan huren. Door een muur weg te breken komen er extra meters bij en wordt er een nieuwe toegang voor de boekhandel gecreëerd. “Op deze kans hebben we jaren gewacht, nu is het eindelijk zover” aldus Marina Lanting, eigenaar van de boekhandel. “Het VVV Informatiepunt ‘LekkerNijkerk’ krijgt door de verbouwing ook de plek die het verdient: aan het Plein, tegenover de Hema, daar waar het meeste te beleven valt.” De onderhandelingen tussen Lanting en Rutger Beukers van Freewear Fashion zijn in goede harmonie verlopen. Lanting en Beukers geloven in de toekomst en het bestaansrecht van de stenen winkel en zijn enthousiast over de nieuw ontstane situatie.

Roodbeen zal het assortiment uitbreiden met nieuwe prikkelende producten en er is meer ruimte voor beleving. Voor de exacte invulling en indeling van de nieuwe winkelruimte heeft Roodbeen een interieurbureau ingeschakeld. Klanten mogen ideeën aandragen en kunnen die in de winkel deponeren in een grote glazen pot. Deze ingevingen worden meegenomen in het nieuwe plan. Boekhandel Roodbeen verwacht tijdens de verbouwing gewoon open te blijven. Een exacte planning is nog niet voorhanden, maar het openen van de hernieuwde winkel tijdens de Boekenweek van 23-31 maart lijkt haalbaar.

Het oude bankgebouw is in het ontwerp van StudioAR zo aangepast dat de gevel zich veel meer opent naar het Plein. De gevelopeningen worden vergroot en verlaagd. Al wandelend is straks mogelijk de winkel in te kijken. De nieuwe erker is zelfs een knipoog naar de erker van het oud Postkantoor, die op dezelfde plek stond. In de jaren ’60 is dit authentieke postkantoor vervangen door de zeer strenge gevel van de Spaarbank (Coor. Boerenleenbank “Nijkerk”). De verbouwing is rigoureus. In het bankgebouw zelf zijn straks enkel de oude kluizen terug te vinden als pasruimten en kinderspeelruimte. De verbouwing van Freewear Fashion zal tot april/mei duren. Freewear opent dan haar grootste zaak tot nu toe. Met extra ruimte voor een Jack & Jones winkel en nieuwe damesmerken zoals Ichi en Sisters Point.